Natuur & activiteiten

LEKKER BUITEN!
Bos en Co

Lekker naar buiten!

BOS & Co is hét ideale startpunt voor veel lekkere buitenactiviteiten in het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst. Daar vind je meerdere wandel- en fietsroutes, een uitdagend mountainbikeparcours en voor kinderen is er een speciaal geschreven legende die je via je mobiel kunt beluisteren.

Bos en Co Je auto parkeer je gemakkelijk op het grote parkeerterrein van BOS & Co. En vanaf daar kan je tocht beginnen. Ons parkeerterrein grenst namelijk aan het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst.

Wandelen

In het bosgebied bij Dorst, tussen Oosterhout, Breda en Tilburg, kun je heerlijk wandelen. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen. En wie weet stuit je wel op een follie. Follies zijn vreemde bouwwerken die gemaakt zijn om je te verrassen. Trek je wandelschoenen maar aan en laat deze architectonische en dwaze kunstwerken je verbazen.

Bos en Co

Mountainbike route + afspuitplaats

Zin om met je mountainbike in een uitdagend parcours te volgen? Pak je fiets maar alvast in, want in Boswachterij Dorst kun je je hart ophalen. Je kunt je auto gemakkelijk parkeren bij BOS & Co. Voor al je inspanningen drink je een lekker drankje. En als je klaar bent kunt je je mountainbike bij ons afspuiten. Dus je gaat fijn met een schone fiets weer naar huis. Het parcours vind je hier.

Natuurpoort BOS & Co

BOS & Co is een van de Brabantse Natuurpoorten. Dat zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Bij deze horecagelegenheden ben je altijd verzekerd van voldoende parkeergelegenheid. En je kunt er informatie vinden over de natuur en de omgeving. Je herkent een natuurpoort aan de grote ijzeren sleutel. Brabantse Natuurpoort BOS & Co biedt toegang tot Boswachterij Dorst. Het bos bestaat vooral uit grove dennenbomen die aan het begin van de negentiende eeuw op de Seterse Heide zijn aangeplant. Met zandverstuivingen en diverse kleine vennetjes met grazende Galloway runderen is het een mooi en afwisselend gebied. Meer informatie over Natuurpoorten Brabant vind je hier.

Baroniepoort
met spannende legende voor kinderen

BOS & Co is een van de acht locaties op de Baroniepoortenroute. Deze route voert je langs bijzondere plaatsen uit de geschiedenis en natuur en laat je kennismaken met streekproducten. Hier vind je ook panelen met informatie over routes in de omgeving. Je herkent de locaties op de route aan de grote, rode zuil met de naam Baroniepoort.Meer informatie over de Baroniepoorten vind je hier.

Wist je dat Baroniepoort BOS & Co zelfs zijn eigen legende heeft? Het verhaal is speciaal geschreven door de ‘Legendejagers’ en het heet De piraat van Seters. Het verhaal kun je bij BOS & Co beluisteren via de QR-code op de zuil. Kun je zo lang niet wachten? Klik dan hier en ga terug naar het jaar 1732… .  

Fiets huren

Klik hier voor een prijsoverzicht

Wil je reserveren? Mail dan even naar info@bosenco.com om de beschikbaarheid te checken.

Zakelijk iets organiseren?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons geheel vrijblijvend en of maak direct een afspraak.

Nu Mailen

Telefonisch bereikbaar op:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Nu Bellen