Natuur & activiteiten

LEKKER BUITEN!
Bos en Co

BOS & Co is hét ideale startpunt voor heel veel lekkere buitenactiviteiten in het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst. Er zijn wandel- en fietsroutes, een uitdagend mountainbikeparcours, een kunstroute en voor kinderen is er een speciaal geschreven legende die je via je mobiel kunt luisteren.

Bos en Co Vanaf BOS & Co sta je binnen een minuutje in het prachtige natuurgebied Boswachterij Dorst waar je korte en langere wandel- en fietsroutes kunt volgen. Daarnaast is BOS & Co goed bereikbaar en heeft het een groot gratis parkeerterrein.

Mountainbike route + afspuitplaats

Bos en Co

Zin in een uitdagend parcours? Start bij ons en kom voor of na al je inspanningen een lekker drankje drinken. Bij BOS & Co kun je je mountainbike ook afspuiten trouwens; fijn met een schone fiets weer naar huis. Het parcours vind je hier.

Kunstroute

De kunstroute door de bossen van Dorst is een echte aanrader. Zowel wandelend als fietsend kun je de architectonische en een beetje dwaze kunstwerken (‘follies’) bewonderen. Volg de kunstroute (13 kilometer) vanaf de parkeerplaats van BOS & Co en laat je verrassen!

Natuurpoort BOS & Co

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Met altijd een horecagelegenheid, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en omgeving. Het netwerk van Brabantse Natuurpoorten bestaat uit 31 locaties en is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Je herkent een natuurpoort aan de grote ijzeren sleutel Natuurpoort BOS & Co biedt toegang tot Boswachterij Dorst. Het bos bestaat vooral uit grove dennenbomen die aan het begin van de negentiende eeuw op de Seterse Heide zijn aangeplant. Met zandverstuivingen en diverse kleine vennetjes met grazende Schotse Hooglanders is het een mooi en afwisselend gebied. Meer informatie over Natuurpoorten Brabant vind je hier.

Baroniepoort
met spannende legende voor kinderen

BOS & Co is een van de negen locaties van een speciale Baroniepoortenroute. Deze route voert inwoners en bezoekers van de streek langs bijzondere locaties op het gebied van cultuurhistorie, natuur en streekproducten. Elke Baroniepoort herken je aan een zuil met de naam Baroniepoort. Hier vind je ook panelen met informatie over routes in de omgeving. Meer informatie over de Baroniepoorten vind je hier. Wist je dat Baroniepoort BOS & Co zelfs zijn eigen legende heeft? Het verhaal is speciaal geschreven door de ‘Legendejagers’ en heet De piraat van Seters. Het verhaal kun je op locatie luisteren via de QR-code op de zuil.  

Fiets huren

Klik hier voor een prijsoverzicht

Wil je reserveren? Mail dan even naar info@bosenco.com om de beschikbaarheid te checken.

Zakelijk iets organiseren?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons geheel vrijblijvend en of maak direct een afspraak.

Nu Mailen

Telefonisch bereikbaar op:
maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Nu Bellen